Uvek pun pogodak
BRZA ŠARENA PITA OD POVRĆA BEZ KORA: Hranljiva i puna vitamina! (RECEPT)
Treba vam svega 5-6 minuta za pripremu, a potom ostaje samo da sačekate da se ispeče
Autor:
Sastojci: 1 praziluk – ne mnogo velik, 1/2 crvene babure paprike, a može i jedna obična žuta. 100 g spanaća, blitve ili sremuša, 3 krompira (oko 600 g), 3 šargarepe.
Testo: 4 jaja, 4 kašike ulja, 4 kašike mleka, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo, 1 kašičica soli, bibera po ukusu
Još: 50 – 100 g kačkavalja.
Priprema: Praziluk iseckati na kolutiće, papriku na kockice, a spanać usitniti.
Sve staviti u jednu posudu. Narendati krompir i šargarepu, pa sve izmešati.
Uključiti rernu na 180 stepeni.
Ulupati jaja sa solju i uljem. Dodati mleko, brašno, biber i prašak za pecivo i sve sjediniti. U ovu masu istresti povrće i dobro promešati. U veliki pleh od rerne staviti papir za pečenje i istresti celu smesu. Poravnati i staviti da se peče 25 minuta.
Posle 25 minuta posuti rendani kačkavalj i ako volite neke semenke. Peći još 25 minuta. Ohladiti, da ne bude vrelo pa iseći u kocke i poslužiti. Prijatno!