Idealno za prvomajske praznike

Domaća tortilja sa piletinom

Divne i ukusne tortilje su praznika za oko i želudac. Učinite presedan i umesto dosadnog roštilja za prvomajske praznike pripremite ovaj specijalitet

Objavljeno: 30.04.2014. 16:27h 19:12h
Autor:
Foto: Thinkstock

Sitno iseckajte pola glavice luka, prodinstajte pa dodajte na trakice narezanu piletinu. Kada se izdinsta stavite sa strane.

U dugu posudu prodinstajte ostatak luka koju smo narezali na polukrugove pa dodajte paprike narezane na trakice dinstajte dok paprika ne omekša pa dodajte sitno seckan paradajz i kukuruz, zatim sve začinite i zalijte sa sosom od paradajza, prokuvajte još kratko i na kraju umešajte onu izdinstanu piletinu.

Tortilje možete da kupite gotove, a možete i napraviti svoje od brašna, soli, praška za pecivo, maslaca i mleka zamesite testo.

Ostavite 20 minuta da odstoji zatim podelite na 5 malih kuglica, razvaljajte ih tanko i pecite u tavi bez masnoće.

Punite tortilje toplim nadevom, prilog može biti salata, mileram, kad se tortilje napune dodajte malo narendanog sira. Složite ih u podmašćenu tepsiju, zapecite ih 10 minuta na 200 stepeni.