Neverovatno

Šokantna igra: Zbog izazova progutao živu ribicu, pa ga osudili za svirepo ponašanje (VIDEO)

Gutanje žive ribice bio je deo igre Neknominate, koja se sastoji u postavljanju najluđih izazova na internetu na koje je odgovarao mladi Britanac, ali je zbog toga morao da plati kaznu

Objavljeno: 24.04.2014. 09:59h 19:10h
Autor:
Foto: Thinkstock

Britansko kraljevsko društvo za zaštitu životinja (RSPCA) odnelo je prvu pobedu u borbi protiv onih koji se zabavljaju gutajući žive ribice iz akvarijuma.

http://www.youtube.com/watch?v=fLYDl8zmJVI
Naime, 22-godišnji Gevin Houp osuđen je za svirepo ponašanje prema životinjama i kažnjen sa 330 funti nakon što je na Fejsbuku osvanuo snimak na kojem guta zlatnu ribicu. RSPCA je početkom godine pokrenula kampanju protiv igre "Neknominate" koja se sastoji u postavljanju najluđih izazova na internetu.

Mladi Britanac je svoj "podvig" snimio za doček Nove godine. Na videu se vidi kako najpre ispija mešavinu piva, tabaska i tekile, da bi potom progutao i ribicu. Predstavnica RSPCA Mišel Čarlton izjavila je da je riba uginula od gušenja i visokog nivoa kiselina u želucu.

"Gutanje živih životinja nije šala. To je neprihvatljiv čin", navodi se u saopštenju RSPCA, koje je pozdravilo odluku suda. Pored kazne od 330 funti, Houp će morati da plati i 460 funti na ime troškova sudenja.