Ako nije čokoladna kao i da nije torta

Najčokoladnija torta

Za neke ljude torta nije torta ako nije čokoladna. E pa mi vam predstaavljamo najčokoladniju tortu ikada

Objavljeno: 19.04.2014. 14:19h 15:32h
Autor:
Foto: Thinkstock

Jaja i šećer umutite, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju kašike kakaoa.

Smesu izlijte u namazan pleh obložen papirom za pečenje. Pečite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 15 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena.

Pečenu koru izvadite iz rerne i kada se malo prohladi prelijte je čokoladnim mlekom, koru ostavite sa strane. Puding skuvajte sa šećerom i mlekom na uobičajen način i ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku izmutite i pomešajte sa ohlađenim pudingom i sve promešajte mikserom.

50 g čokolade izrendajte i pomešajte u fil. A 100 g čokolade otopite i lagano sipajte u fil sve mikserom muteći da se dobro sjedini. Smesu sipajte preko ispečene kore i ravnomerno rasporedite.

Čokoladu i pavlaku stavite u šerpicu na laganoj vatri, kuvati sve mešajući da se čokolada otopi. Skinite sa vatre malo prohladite i prelijte preko torte. Tortu ostavite nekoliko sati da se stegne. A onda skinite obruč sa kalupa, secite i poslužite.