Napravite svoju letnju šoping listu

10 must-have komada za ovo leto

U novoj sezoni smo. Kako onoj kalendarskoj tako i modnoj. Vreme je da utvrdimo gradivo i još jednom proverimo svoj spisak neophodnih komada za ovo leto. Olovku u ruku, papir na sto i na osnovu naše liste napravite svoju, kako biste što lakše plivali u modnim vodama nove sezone.

Objavljeno: 01.04.2013. 15:21h 17:18h
Foto: Stil-magazin.com

1. Mokasine Ono što su prethodnih sezona bile baletanke, to su ove mokasine. Idealan par ravne obuće. Kako za dnevne tako i večernje varijante. Kako za poslovne tako i neformalne prilike. Jednostavno, one su uklopive te stoga i neophodne. Morate imati makar jedan par, ali ni više njih nikako ne može škoditi.

2. Mala bela haljina Zaboravite ovog leta na modni mit o maloj crnoj haljini i priuštite sebi svežinu u vidu bele haljinice. Neka dužina i providnost materijala ne prelaze granicu ukusa, kako biste mogli da je nosite i u poslovnim varijantama. Osvežite je detaljima poput glomazne ogrlice ili tankog kaiša u neočekivano jarkoj boji. Ukoliko želite da u potpunosti idete u korak sa aktuelnim trendovima ponesite je u total white varijanti sa belim salonkama i belim sakoom.

3. Teksas košulja Vratila se pre par sezona u velikom stilu, i njena aktuelnost ne jenjava. Tu je, neophodna da začini svaku kombinaciju. Podjednako se dobro uklapa u sportske i opuštene varijante, koliko i u one koje imaju elegantni i formalni prizvuk. Nosite je u kombinaciji sa džinsom, kako biste postigli denim na denim izgled, a za kombinaciju puf suknje i teksas košulje odlučite se ukoliko biste da zablistate u spoju nespojivog.

4. Komad u crno-beloj kombinaciji boja Sa klasike kakve su mokasine, belja haljinica i teksas košulja, prelazimo na aktuelni i trendesterski odeljak na listi. Crno-bela kombinacija naprosto vlada ove sezone. Prugice, tufnice ili šahovski print. Šta god da odgovara vašem senzilitetu i da je u crno- beloj varijanti, dolazi u obzir ovog leta. Uparite ga sa detaljem u jarkoj boji. Neon je i ove sezone aktuelan, te bi baletanke u neon pink ili limeta varijanti došle kao tačka na i.

5. Pleteni ranac Nosili su se još dok smo pored svojih imena pisali broj odeljenja u kojem smo. Vreme je da se podsetimo osnovnoškolskih dana i na svoje rame nanovo okačimo ranac. Sve je isto kao onda. I print i materijal. Jedino ćete umesto svesaka iz biologije, sada u njega smestiti svoju agendu, tablet i ključeve od stana. Oni srećni među vama, pronaćiće svoj original primerak pletenog ranca, dok preostalima dajemo predlog gde ga možete kupiti.

6. Košulja bez rukava Vraćamo se klasičnom momentu i biramo košulje bez rukava. Jedan od onih komada koji u istom momentu izgledaju elegantno i kul. Nosite ih uz duboke šortceve u stilu Kejt Bosfort.

7. Prugice Iako bi ovaj komad mogao da ima veze sa već pomenutim crno- belim kontastom, odmah napominjemo da je opisana kombinacija boja, tek podgrupa ovog šireg trenda. Prugice mogu biti svih debljina i boja. Crno- bele jesu odličan izbor, ali ne i jedini. Igrate se sa plavim, crvenim, sivim. Ne ograničavajte sebe.

8. Teksas jakna Nakon izleta u trendsetersko vraćamo se klasici. Teksas jakna čeka nas i ove sezone. Bez posebnih izmena u odnosu na njen izgled iz prethodnih godina, nema ni puno filozofije u pogledu njenog kroja i boje. Tamnija, svetlija, strukirana ili šira, zavisi isključivo od vaših afiniteta. U svakom slučaju, trudite se da je ukombinujete uz elegantne komade i materijale poput tila ili čipke. Potpetice su takođe neophodni nastavak na teksas jakna priču. Igrajte se!

9. Pantalone/šortc u printu Ovo bi bila jedna od najupečatljivijih zaostavština trendova iz prethodnih sezona. Pantalone ili šortc u printu, bilo cvetnom, bilo nekom drugom i dalje su vrlo poželjni. Nosite ih uz jednostavnu boju košulja i salonke. Ujedno možete da ih ukombinujete uz pomenutu teksas košulju ili jaknu. Bio bi to pravi spoj dva neophodna komada za ovo leto.

10. Suknja u gloh Pod poslednjom stavkom naše liste čeka nas još jedan od nasleđenih trendova. Suknja u krug ne silazi sa must liste već par sezona i možemo potpuno da razumemo zašto.