ZA SVA ČULA

Musaka sa jogurtom po receptu Steve Karapandže: Jelo koje osvaja sva čula!(RECEPT)

Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku sa jogurtom. Ukus je nezaboravan.

Objavljeno: 24.01.2021. 16:45h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

– 500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)

– 1 kg krompira (očišćenog i isečenog na kocke)

– 2 paradajza (iseckana na kockice)

– 1 kašika iseckanog peršuna

– 1 glavica seckanog crnog luka

– 3 jaja (umućena)

– 1 šolja jogurta

– 60 g brašna

– so, biber

– ulje

– 60 g mešavine biljnih začina

Priprema:

Luk i meso propržite u tiganju sa malo ulja. Ako je meso masnije, sipajte manje ulja. Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite sa vatre i dodajte krompir, paradajz i peršun. Posolite i pobiberite po želji. Pecite u rerni 45 minuta na 190 stepeni, odnosno dok krompir ne postane mekan. Pomešajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa. Pecite još 10 minuta.

Jelo poslužite sa jogurtom.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)