Mala slatka tortica

Torta sa jagodama

Torta od jagoda će uvek biti pun pogodak za svaku priliku. Čak i ako je napravite bez posebnog povoda, garantujemo da će se veoma brzo pojesti

Objavljeno: 11.04.2014. 20:10h 01:08h
Autor:
Foto: Shutterstock

Ulupati čvrst sneg od belanaca i šećera. Na kraju dodati sirće. U okrugli pleh za pečenje prečnika 26cm staviti papir za pečenje i sipati umućeni šam od belanaca.

U rerni zagrejanoj na 140C sušiti koru skoro sat i po.

Skuvati puding u mleku sa dodatkom šećera uobičajeno. Ostaviti da se ohladi pa izmešati sa umućenim margarinom. Fil naneti na ohlađenu koru. Šlag umutiti po uputstvu na ambalaži uobičajeno i nafilovati preko fila.

Jagode iseckati na polovine i četvrtine, pa porešati preko šlaga. Ostaviti u frižideru da se ohladi par sati pre sečenja.