BRZINSKI DESERT

Kolač sa jabukama i cimetom: Gotov dok se okrenete, a kombinacija mirisa i ukusa očarava! (RECEPT)

Priprema ovog kolača je jednostavna, a ukus je neodoljiv

Objavljeno: 13.01.2021. 15:12h 15:30h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 100 g maslaca
  • 50 g smeđeg šećera
  • 120 g belog šećera
  • 120 ml mleka
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 veća jabuka

Zalivena pita sa višnjama: Sočna i slatka - postaće omiljena poslastica vaše porodice!(RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Namastite kalup za hleb i pospite ga brašnom.
  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa.
  • Jabuku operite, ogulite i iseckajte na male komadiće.
  • U maloj posudici pomešajte smeđi šećer s cimetom.
  • U drugoj posudi umutite omekšali maslac s belim šećerom, dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanile, a onda sipajte i mleko.
  • U smesu dodajte brašno s praškom za pecivo pa dobro izmešajte drvenom kašikom.
  • Polovinu testa sipajte u kalup pa rasporedite polovinu jabuke i smese šećera i cimeta.
  • Sipajte ostatak testa pa ponovite postupak s jabukama i šećerom.
  • Pecite 40 do 50 minuta pa proverite čačkalicom da li je kolač pečen.

Bečka čokoladna torta: Neprevaziđeni klasik austrijske kuhinje! (RECEPT)