Ručak

Pastirska pita: Savršena kombinacija krompira, mesa i začina! (RECEPT)

Hladni dani zahtevaju kaloričnu ishranu. Ne ustručavajte se da pojedete nešto "jako" i toplo - to je vašem telu neophodno

Objavljeno: 13.01.2021. 07:37h 07:41h
Autor:
Foto: IGY THE COOK

Sastojci:

  • 80 gr graška
  • 2 šargarepe
  • 1 luk
  • 400 gr mlevenog mesa
  • 700 gr krompira
  • so i biber
  • mast
  • 100 ml paradajz soka
  • 50 ml vina
  • 80 gr putera
  • 50 ml mleka
  • 150 gr kačkavalja
  • začinska paprika

Priprema: Izdinstajte luk, dodajte meso. zajedno pržite dok meso ne promeni boju. Dodajte šargarepu, i grašak, posolite, pobiberite, sipajte vino i paradajz sok. Krčkajte dok sve ne omekša i voda ne ispari. Ogulite krompir, isecite na kolutove i skuvajte ga.

Procedite vodu, pomešajte krompir, puter i mleko, napravite krompir pire.

U nauljen pleh stavite sloj mesa, preko toga pire krompir, i zrendajte preko kačkavalj. Zapecite oko 350 minuta na 200c.