probajte
Napravite mafine od starog hleba: Savršeno pecivo za doručak ili večeru, a može biti i slatko i slano!
Ako ste ljubitelj prženica ovaj recept je idealan za vas!
Autor:

Prženice, pohovani hleb, nije važno kako zovete ovaj delikates, ali sigurno znate da se radi o hlebu umočenom u mleko i jaja i ispečenom u tiganju. Jede se sa raznim dodacima, ide savršeno uz slane ali i slatke dodatke, a osmišljen je da se iskoriste ostaci starog hleba.
Kreativci u kuhinji desetili su se da iskoriste ostatke starog hleba na nešto drugačiji način - pohovani hleb ispečen u obliku mafina.
Mafini od pohovoanog hleba mogu da se prave na dva načina. Jedan je da se šnita hleba iseče u obliku kruga (tost hleb je idealan za ovu opciju), umoči u mleko i jaje pa se jedna šnita položi na dno nauljenoh kalupa za mafine, nakon toga sledi punjenje (od krem sira i borovnica ili recimo - jagoda), a na vrh se položi druga šnita hleba, posip od šećerea i cimeta, pa se zapeče 20tak minuta na 180 stepeni.
Ceo video recept možete pogledati u nastavku:
Druga opcija je iskidani suvi hleb, tost hleb, kroasan i slično pa ga dobro natopite u smesi mleka, jaja, šećera i cimeta pa ga onda stavite u kalupe za mafine i u rernu 20-tak minuta na 180 stepeni. Rezultat je mafin koji se može cepkati, a još je bolji ako ga prelihete javorovim sirupom.
Možete smisliti i svoju varijaciju na temu pa ubaciti u smesu čokoladu da se otopi između slojeva hleba ili zaokrenuti na slanu varijantu s preprženom slaninom. Kako god bilo, teško da će ispasti loše!
Prijatno!