probajte
7 NAMIRNICA KOJE MOGU DA UGASE BOL I REGULIŠU KISELINU U ŽELUCU: Za žgaravicu više nećete znati!
Žgaravica je simptom bolesti u probavnom sistemu ili neodgovarajuće ishrane koja je popraćena neugodnim pečenjem prsne kosti.
Autor:
Srećom, i za nju postoji olakšanje, a ono dolazi u obliku upravo ovih namirnica.
1. Čaj od đumbira
Prokuvajte u vodi očišćen i iseckan komad đumbira (veličine palca), pustite da odstoji desetak minuta, pa popijte. Ovaj je napitak učinkovit protiv raznih vrsta upala, a smiriće i žgaravicu.
2. Banane
Ako osećate simptome žgaravice, pojedite bananu. Ovo tropsko voće sadrži minimalne količine kiselina, pa tako štiti i smiruje nadraženi želudac.
3. Bademovo mleko
Ova zdrava alternativa klasičnom kravljem ili kozjem mleku pomaže da se neutralizuje kiselina u želucu. S bademovim mlekom smućkajte smuti u koji svakako dodajte jagode, banane i spanać.
4. Ovsene pahuljice
Nadraženi želudac voli hranu bogatu vlaknima poput ovsenih pahuljica. Ujutru počnite sa činijom pahuljica koja će vam dati energiju za dan i i ugasiti svaku eventualnu bol.
5. Komorač
U vruću vodu ubacite dve kašičice semenki komorača. Pustite da odstoji pola sata, začinite s medom i popijte. Za žgaravicu više nećete znati.
6. Kefir i aloe vera
Kašilicu soka od aloe vere pomešajte s kefirom i pojedite za doručak. Ovo je odlična kombinacija koja umiruje probavni sistem, a uz to je poprilično ukusna.
7. Zeleno lisnato povrće
S povrćem je teško pogrešiti. Jedite što više zelenog lisnatog povrća poput brokolija, špargli, celera i karfiola koje sadrži malo kiselina te su dobri u borbi protiv kiselina.