Tako jednostavno
Kako da osušite pomorandže i napravite novogodišnji ukras: Em mirišu, em lepo izgledaju! (FOTO)
Ukoliko ste željni rustičnih ukrasa, ne zaboravite da nanižete sušene citruse i okačite ih na jelku ili na prozor
Autor:
Ako ste odlučili da ove godine kuću dekorišete sušenim citrusima, predlažemo da to budu pomorandže i crveni grejpfrut jer jednostavno izgledaju prelepo nanizani i okačeni.
Voće operite, pa ga isecite oštrim nožem na pravilne krugove. Najbolje je da koristite oštar, veliki nož i stabilnu dasku za sečenje. Iskoristite ono voće koje je postalo mekše i koje retko jedete.
Kolutove, približno iste debljine, ređajte na pek papir u veliki pleh. Najbolje bi bio da ih sušite na temperaturi od 100 stepeni Celzijusa, mada zavisi od rerne. Neko citruse suši na većoj, neko na nižoj temperaturi.
Otprilike će vam trebati oko pola sata za sušenje prve ture citrusa. Iz rerne vadite citruse tek kada vidite da izgledaju kao čips.
Napomena: Tokom sušenja, moraćete citruse prevrtati nekoliko puta kako bi se ravnomerno sušili sa svih strana.
Ovako osušeno voće može trajati godinama, ali vremenom gubi boju, pa ne bi bilo loše da svake godine napravite nove ukrase od sušenog voća.
Uživajte u mirisu i izgledu vaših novogodišnjih ukrasa.