Recepti sa Stilom

Piletina u grožđu

Piletinu blago izlupajte, začinite hmeli sunelijem i kratko propržite na zagrejanom ulju i puteru.

Objavljeno: 29.03.2013. 14:22h 10:30h
Piletina u grožđu, Foto: Shutterstock

Izvadite meso, pa na istu masnoću stavite cele glavice luka, nalijte belim vinom, dodajte grožđe i još malo kuvajte. U vatrostalnu posudu stavite piletinu, pripremljen luk i grožđe, dodajte ruzmarin i zapecite dvadesetak minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Uz jelo poslužite crni hleb.

Savet Hmeli suneli je gruzijska tradicionalna mešavina začina: korijandera, mirođije, bosiljka, lovorovog lista, majorana, peršuna, šafrana, crnog bibera, celera, timijana i nane

Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga