Pogledajte

16 dokaza da detetu ne smete da uskratite kućnog ljubimca: 9. pogotovo! (FOTO)

Umesto naučnih dokaza koji bi potkrepili teoriju da je za dete zdravo da odrasta uz kućnog ljubimca, sledi 16 fotografija koje podupiru pomenutu tezu i više od reči

Objavljeno: 07.04.2014. 14:46h 09:38h
Autor:
Foto: Facebook / BowWow Babies

Na razvoj i odrastanje deteta može pozitivno da utiče interakcija sa životinjama. Ukoliko je vaš mališan u dodiru sa ovim četvoronožnim drugarima, njihovi mladi umovi razvijaju emocionalne i socijalne veze. Umesto naučnih dokaza koji bi potkrepili ovu teoriju, sledi 16 fotografija koje govore više od reči.

1. Čini se da ovom psu ne bi ni najmanje smetalo bilo šta što bi ovaj mališan pored njega uradio. On leži mirno sa šapama na krevetu i dopušta detetu da se igra njegovom njuškom.

2. Ovaj dalmatinac zna šta znači lak bebin san, te čuva svog drugara dok spava. A, možda mu se i sviđa bebina neobična benkica!

3. Ko je ovde lepši zeka? Uz maštu roditelja, i beba i ljubimac mogu lepo da se zabave.

4. Osim zečijih ušiju i benkice sa tufnicama poput onih kod dalmatinca, beba i pas mogu da imaju i istu lažu. Ko je veće dete na ovoj fotografiji?

5. Ima li veće ljubavi od one između ova mala dva stvorenja? Nakon igre, sledi i poljubac za kraj, pa svako u svoj "krevetac".

6. Ili možda, ipak, svi u jedan krevetac! Ovu bebu greje ljubav kućnih ljubimaca, ali i njihovo čisto, meko i toplo krzno.

7. Drugari su se probudili, i šta sad? Neki crtani možda, ili neka klopa?

8. Divnog li jastuka! Dečak se naslonio na svog kućnog ljubimca i prekrštenih ruku preko stomaka, poput odraslog čoveka, "odrađuje" svoju popodnevnu dremku. A, kako je laža završila u ustima kučenceta, to ne znamo.

9. Možda mu ručice jesu male, ali ovaj dečak ima veliko srce, ali i zagrljaj, te uspeva da obgrli svoja tri vesela drugara.

10. Ima li i vaše dete drugaricu macu? Tamnokosa devojčica sa šiškama je uspela da svoju četvoronožnu drugaricu smesti u krilo, zagrli snažno, da snažnije ne može biti. A, maca uživa...

11. Pas zaštitnik - svojom šapom zagrlio je dečaka, te zajedno mirno spavaju.

12. Kako vam se sviđa ova poza za spavanje? Čini se da je ovoj dvojici drugara i te kako pogodna.

13. Vreme je za igranje napolju! Proleće ih poziva, a ova dva drugara samo čekaju na mamu da "im promeni pelenu" i pravac u dvorište.

14. "Kad će više ti drugari što vire kroz prozor!", deluje kao da dečak i pas sa fotografije s nestrpljenjem čekaju da igra počne, ili jednostavno uživaju u sunčanom danu.

15. I, nakon napornog "radnog dana", vreme je za odmor i leškarenje.

16.

Laku noć!