PO RECEPTU nAJDŽELE lOSON
Sporo pečena piletina koja se topi u ustima: Mirisu limuna i belog luka niko neće moći da odoli! (RECEPT)
Sporo pečena piletina slavne kuvarice recept je na koji ćete se vrlo verovatno navući čim ga prvi put isprobate.
Autor:
Ne samo zato što je toliko jednostavna za pripremu nego i zbog toga što greje dušu poput zagrljaja. Limun koji omekšava meso u kombinaciji s belim lukom koji otpušta prekrasne arome.
Da su jednostavna jela često i najukusnija, potvrđuje recept slavne kuvarice Najdžele Loson za pile sa belim lukom i limunom. Bez komplikovanja, dovoljno je staviti sve u pleh za pečenje, ubaciti limun i začine pa uživati u mirisima koji se šire iz rerne. Rezultat je sočno i meko meso koje osvaja osvežavajućim ukusom.
Sastojci za pile s limunom i belim lukom:
- 1 pile
- 1 glavica belog luka
- 1 veliki limun
- majčina dušica
- 3 kašičice maslinovog ulja
- 150 ml belog vina
- so, biber
Priprema:
1. Zagrejte rernuna 160 stepeni. Pile razdvojite na komade, beli luk na neoguljene češnjeve. Limun isecite na komade. Stavite sve sastojke u posudu pa ih nauljite.
2. Položite piletinu s kožom prema gore u pleh, dodajte limun i beli luk pa majčinu dušicu. Prelijte vinom i pecite dva sata prekriveno folijom.
3. Skinite foliju i pecite na 30-45 minuta na 200 stepeni.
4. Poslužite uz prilog prema želji.
Prijatno!