isprobajte

Ljuta piletina u soja sosu: Pikantnan obrok koji će probuditi sva čula! (RECEPT)

Ljubitelji ljute hrane obožavaće ovja recept

Objavljeno: 23.11.2020. 14:19h 14:21h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 komada belog mesa bez kožice isesckanog na kockice
  • 1 supena kašika neslanog soja-sosa
  • 2 supene kašike kukuruznog brašna
  • 1 veliko jaje
  • 2 supene kašike suncokretovog ulja
  • 2 male crvene čili papričice tanko iseckane
  • 2 isckane paprike (1 crvena, 1 zelena), bez semenki i
  • 2 tikvice srednje veličine, isečene na štapiće

Za preliv:

  • 300 ml pilećeg bujona
  • 2 supene kašike neslanog soja-sosa
  • 4 supene kašike pirinčanog sirćeta
  • 2 supene kašike pasiranog paradajza
  • 1 supena kašika kristal šećera

2 kašičice kukuruznog brašna

Puž sarmice iz tiganja: Omiljeno jelo na brži i drugačiji način, odmah nestaje sa stola! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • U posudi pomešajte komade piletine sa soja-sosom.
  • U posebnoj posudi umutite kukuruzno brašno sa jajima, da se dobije testo, a ulje zagreejte utiganju.
  • Umočite piletinu u testo i pržite na visokoj vatri 4 do 5 minuta, dok ne postane zlatna i hrskava.
  • Izvadite piletinu iz ulja pomoću rupičaste kutlače i stavite na tanjir obložen papirom za pečenje.
  • Dodajte čili papričice u tiganj i pržiti 3 do 4 minuta, zatim dodajte sve sastojke za preliv, osim kukuruznog brašna.
  • Krčkajte na visokoj vatri 5 minuta.
  • Zatim u šolji izblendajte 2 do 3 supene kašike sosa sa preostalim kukuruznim brašnom, dok ne postane glatka smesa.
  • Vratite u tiganj i krčkajte dok se sos ne zgusne.
  • Vratite piletinu u vok i dinstati 2 do 3 minuta, dok ne postane lepljiva.
  • Servirajte u dubokim posudama.

Doručak za šampione: Jedini obrok kada se mora jesti kalorična hrana! (RECEPT)