Ukusno

Novopazarske mantije: Evo kako se pravi ovaj neverovatni specijalitet! (RECEPT)

Iznenađujuće jednostavno, kada Leta objasni. Vreme je da naučite da spremite mantije

Objavljeno: 23.11.2020. 08:11h 08:15h
Autor:
Foto: Letina kuhinja

Sastojci za testo:

800gr brašna

1-2 kašičice soli

2 supene kašike ulja

500ml mlake vode

Sastojci za nadev:

500gr junećeg mlevenog mesa

1 veća glavica crnog luka

biber

so

Sastojci za preliv:

100ml jogurta

3 čena belog luka sitno isecakati

Testo umesiti zatim ostaviti da odstoji. Za to vreme napraviti nadev od mesa i luka, i to dobro začiniti. Testo razvući rukama i prstima i puniti nadevom, zatim odvajati oblike za mantije. Mantije redjati u podmazanu posudu za pečenje. Peći na 200 stepeni 25-30 minuta. Nakon toga preliti prelivom od jogurta i belog luka. Prijatno!