Ukusno i zdravo

Evo kako se sprema bukovača: Zadržava sve vitamine, ukusnija od mesa! (RECEPT)

Ovaj ručak je posan, vegetarijanski, zdrav i dijetalan - pa izaberite šta vam od toga najviše odgovara

Objavljeno: 20.11.2020. 08:22h 09:57h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Bukovača je bogata vitaminima B grupe, C, D, K, mineralima jod, selen, fosfor, gvožđe, kalijum, cink. Snižava holesterol i jača imunitet.

Potrebno je:

400 gr bukovača

1 praziluk

1 crveni luk

1 veća paprika sveža

2 čena belog luka

peršunov list

so; biber; začini

Priprema: Na ulju propržiti praziluk. Kad se malo uprži, dodati crni luk, a zatim papriku. Na kraju dodati opranu i očišćenu bukovaču. Dinstati na tihoj vatri da ispari tečnost. Ako pečurka nije mekana dodati malo vode pa je dinstati da omekne i ispari tečnost. Na kraju ubaciti so, biber, seckan beli luk i peršunov list.