Ukusno

Pituljice sa mesom: Staro jelo na moderan način! (RECEPT)

Isprobajte ovaj neobični način spremanja pite s mesom

Objavljeno: 21.10.2020. 14:46h
Autor:
Foto: Igy the cook

Potrebno je: 300 gr mlevenog mesa; 1 luk; 200 gr pečuraka; 2 kk masti; so; biber; 250 ml kisele pavlake; malo vode; kore za pitu.

Priprema: Zagrejte mast, dodajte crni luk sitno isečen, a zatim dodajte meso, posolite, pobiberite. Dodajte pečurke, na kraju stavite kiselu pavlaku i povežite sastojke. Istopite mast i dodajte malo vode. U mali kalup, šerpicu, bilo šta, stavite prvo koru, poprskajte mašću; zatim cepkane kore, pa opet mast. Dodajte fil, a zatim cepkanu koru koju ćete poprskati mašću, pa zatvorite pituljicu i okrenite kalup. Premažite pituljice stavite u pleh. Pecite na 200 Celzijusa, oko 30-35 minuta.