mOĆNO
Preliveni kolač sa makom i čokoladom: Sočno i ukusno! (RECEPT)
Divan slatkiš iz Bakine kuhinje
Objavljeno: 21.10.2020. 10:03h
Autor:
Autor:
Potrebno je:
200 gr kiselog mleka
100 gr brašna
50 -100 gr šećera ( po želji)
50 gr griza
50 gr mlevene plazme
50 ml ulja
100 gr maka
1 prašak za pecivo
100 gr čokolade
100 gr suvog grožđa
džema od kajsija, nekliko kašika
Preliv:
100 ml mleka
Priprema: U činiju staviti sve sastojke osim džema, izjednačiti i sipati u pleh, Malom kašikom stavljati džem po testu pa sve dobro protresti. Peći na 200 stepeni oko 45-50 min. Vruć kolač preliti hladnim mlekom i preko toga rastopljenom čokoladom. Dobro ohladiti i sladiti se.
( Bakina kuhinja )