Probajte

Nisu dobra samo za supe i bujone: Ovako se spremaju pileća krilca - jeftin, a savršen obrok!

shutterstock-374862373.jpg
Foto: Shutterstock

Da biste od ovog jeftinijeg dela piletine napravili dobar obrok, poslužite se ovim malim trikovima velikih majstora kuhinje.

1. Odstranite vrh krila nožem


Iako u vrhu krila ima nešto mesa, ovaj će deo vrlo lako zagoreti tokom termičke obrade, pa je bolje odstraniti ga oštrim nožem i ostaviti za pripremu bujona i supa.

2. Osušite i posolite krilca pre pečenje


Očišćena krila dobro posušite papirnatim ubrusom, posolite ih, pa ih stavite u nepoklopljenu posudu u frižider na sat vremena ili preko noći. Stručnjaci tvrde da će uklanjanje tečnosti iz krilca i soljenje osigurati hrskaviju kožicu tokom termičke obrade.

(Stil.kurir.rs)

Krilca su u Srbiji još uvek nepravedno zanemareni deo pileta, koji se obično ostavlja za bujine i supe. Ali, uz malo truda, mogu se transformisati u divan i konkretan obrok.