Ukusno
Čorbica od čičoke i mešanog povrća
Ukoliko ste kupili čičoku, čuli ste da je hranljiva i zdrava namirnica, a nemate ideju šta biste spremili, ovo je recept za vas
Objavljeno: 29.03.2014. 11:52h
00:14h
Autor:
Autor:
Na zagrejanoj mešavini maslaca i ulja propržiti sitno naseckani suvi vrat. Praziluk sitno naseckati. Proprženi suvi vrat izvaditi iz tiganja i ostaviti na toplom mestu.
Na istoj masnoći propržiti praziluk, a kada omekša sipati pripremljenu supu i na veće kockice isečenu čičoku. Posoliti i kada provri poklopiti, pa na umerenoj vatri kuvati 10-tak minuta, dok čičoka ne omekša.
Dodati zatim mix povrća i mleko, pa kuvati još nekih 20 minuta, dok povrće ne omekša. Pred kraj još malo začiniti po ukusu i dodati proprženi suvi vrat. Poslužiti uz hleb i posuti svežim peršunom.
( moje-grne.com )