Ukusno

Čorbica od čičoke i mešanog povrća

Ukoliko ste kupili čičoku, čuli ste da je hranljiva i zdrava namirnica, a nemate ideju šta biste spremili, ovo je recept za vas

Objavljeno: 29.03.2014. 11:52h 00:14h
Autor:
Foto: Thinkstock

Na zagrejanoj mešavini maslaca i ulja propržiti sitno naseckani suvi vrat. Praziluk sitno naseckati. Proprženi suvi vrat izvaditi iz tiganja i ostaviti na toplom mestu.

Na istoj masnoći propržiti praziluk, a kada omekša sipati pripremljenu supu i na veće kockice isečenu čičoku. Posoliti i kada provri poklopiti, pa na umerenoj vatri kuvati 10-tak minuta, dok čičoka ne omekša.

Dodati zatim mix povrća i mleko, pa kuvati još nekih 20 minuta, dok povrće ne omekša. Pred kraj još malo začiniti po ukusu i dodati proprženi suvi vrat. Poslužiti uz hleb i posuti svežim peršunom.