NAJLEPŠI UKUS ITALIJE
Tradicionalni napuljski sladoled: Ukus Italije u najslađem mogućem obliku! (RECEPT)
To što ide zima nije razlog da se odreknemo sladoleda, pogotovo ne tradicionalnog sicilijanskog, jer on nema sezonu!
Objavljeno: 15.10.2020. 21:10h
Autor:
Autor:
Pistaći i vanila…postoji li savršenija kombinacija?!
Potrebni sastojci:
- 1 l mleka
- 300 g smeđeg šećera
- 2 jaja
- 3 žumanca
- štapić vanile
- 80 g proprženih pistaća
Priprema:
U posudu stavite mleko, smeđi šećer i šipku vanile da se prokuva. U drugu posudu stavite jaja i žumanca, pa lagano sipajte prokuvano mleko, neprestano mešajući. Na kraju dodajte sitno seckane pistaće i procedite. Šipku vanile obavezno izvadite. Smesuo ohladite, sipajte u posude i stavite u zamrzivač.
Služite dekorisano sa malo mlevenih pistaća i par listova sveže nane.
Prijatno!
(Stil.kurir.rs/Italiantaste)
( Stil.kurir.rs )