Burni aplauzi

Srpski film Mamaroš otvorio festival u Njujorku uz burne aplauze!

Film o tipičnom maminom dečaku koji živi u njenoj senci i sa kojom tokom bombardovanja Srbije beži iz zemlje delo je scenariste i reditelja Momčila Mrdakovića, čiji su duhoviti odgovori doprineli da Festival počne u toloj atmosferi

Objavljeno: 27.03.2014. 12:39h 23:20h
Autor:
Foto: Facebook / Mamaroš

Film scenariste i reditelja Momčila Mrdakovića "Mamaroš" o tipičnom maminom dečku, "mamarošu" koji živi u senci majke penzionerke, nekadašnje članice komunističke partije, sa kojom beži iz Srbije za vreme bombardovanja 1999. godine, posle nedavne bioskopske premijere u Moskvi otvorio je festival socijalno relevatnog filma u Njujorku.

Prema rečima Mrdakovića koji je prisustvovao projekciji i odgovarao na pitanja gledalaca, publika je toplo pozdravila film i nagradila ga burnim aplauzom. Duhoviti odgovori autora filma doprineli su da festival počne u veseloj atmosferi iako se većina prikazanih filmova na festivalu bavila sumornim temama današnjice, kao što su: ekonomska kriza, trgovina ljudima, lokalni ratovi.

Posle premijere svog filma Mrdaković je prisustvovao svečanoj premijeri velikog biblijskog epa "Noa" u reziji Darena Aronofskog u najvećem Njujorškom bioskopu Zigfild u prisustvu autora filma i glavnih glumaca.

Film "Mamaroš" je na Moskovskom internacionalnom festivalu prošlog leta doživeo veliki uspeh i otkupljen je za prikazivanje u ruskim bioskopima.

U filmu igraju Bogdan Diklić, Mira Banjac, Bane Vidaković, Anita Mančić, Sergej Trifunović, Goran Radaković, Miša Samolov, Vlasta Velisavljević, Milan Marić Švaba, Dragan Bjelogrlić, Žiža Stojanović, Tatjana Beljakova, Raslav Sekulović, Saša Sinđelić, Viktor Janković, Xiaojin Ću, Jelena Mit, Žika Milenković, Izeta Devedžić.