Male kulinarske tajne
Idealan uz mnoga jela: Skuvajte savršen pirinač
U Indiji mlada dama ne može da se uda dok ne ovlada umećem kuvanja savršenog pirinča, a saznajte i vi kako da vam pirinač bude rastresit tako da se svako zrno odvaja
Autor:
Najbolji pirinač dugog zrna mora biti rastresit - tako da se svako zrno odvaja - i tek ako ume da skuva takav pirinač, mlada dama u Indiji može da se uda, prenosi Lisa.rs.
Da biste bili sigurni da će pirinač da bude rastresit, prvo ga dobro isperite u hladnoj vodi sve dok ne vidite da je voda koju odlijete potpuno bistra.
Ocedite pirinač i i sipajte ga u šerpu srednje veličine. Nalite vodu da pokrije pirinač i bude 2 centimetra više vode od pirinča. Dodajte malo soli. Polako zagrevajte vodu i pirinač, a kad provri, smanjite na tihu vatru tako da voda samo "struji". Neka bude dobro poklopljeno.
Za kuvanje belog pirinča biće potrebno između 10 i 12 minuta. Kad budete spremni da servirate, izmešajte dobro viljuškom tako da razdvojite zrna.
A kako da napravite ukusan pilav sa piletinom pročitajte OVDE.