gotovo sa viteškim odličjem

Kraljica Elizabeta II poništila odlikovanje ozloglašenom Harviju Vajnstinu!

Vajnstin je 16 godina imao odličje počasnog zapovednika civilnog ogranka najodličnijeg reda Britanskog Carstva, ali tome je došao kraj

Objavljeno: 18.09.2020. 18:18h 11:36h
Autor:
Foto: Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta II formalno je poništila viteško odlikovanje Harviju Vajnstinu (60), nakon što je osuđen na 23 godine zatvora za silovanje i seksualni napad na asistentkinju i silovanje glumice.

Kraljica je naredila da imenovanje Harvija Vajnstina za "Komandira reda britanske imperije (CBE) zbog doprinosa industriji filma", od 2004, bude odmah otkazano i poništeno, stoji u saopštenju.

Jedan od najpoznatijih holivudskih producenata proglašen je krivim za seksualni napad na bivšu asistentkinju Mimi Haleji 2006. godine, kao i za silovanje bivše glumice Džesike Man 2013. godine. Zatvorsku kaznu služi u Njujorku, a podneo je žalbu na presudu.

Barbados ima plan da ukloni kraljicu Elizabetu: Da li joj je odzvonilo?

foto: Profimedia

Više od 80 žena, uključujući poznate glumice, optužilo ga je za seksualna uznemiravanja počinjena poslednjih decenija. Međutim, on sve optužbe odbacuje i tvrdi da su žene pristale na polne odnose.

Tužioci su ga tokom suđenja prikazivali kao serijskog predatora koji je manipulisao ženama obećavajući im da će im otvoriti vrata u svetu filma, mameći ih u hotelske sobe i privatne apartmane gde bi ih potom napadao.

Brat princeze Dajane otkrio njenu najveću traumu iz detinjstva: Obećala joj je da će se vratiti, ali nikada nije došla!