savršena poslastica
Kolač od kokosa sa čokoladnom glazurom: Sočan i mekan desert koji se topi u ustima! (RECEPT)
Biskvit je mekan, a nadev je preukusan
Objavljeno: 17.09.2020. 20:04h
Autor:
Autor:
Sastojci za biskvit:
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 7 kašika šećera
- 100 ml ulja
- 200 ml mleka
- 200 grama brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike kakaa
Sastojci za fil:
- 1 l mleka
- 7 kašika griza
- 5 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 200 grama kokosa
Priprema fila:
- Najpre stavite litar mleka da provri.
- Kada proključa dodajte sedam kašika griza, te promešate.
- Dodajte dve kesice vanilin šećera i šećer.
- Kuvajte na slaboj vatri dva, do tri minuta, a potom dodjate 200 grama kokosa, a zatim sve lepo promešajte.
- Ostavite da se fil ohladi.
Priprema biskvita:
- U jaja dodajte šećer, te dobro umutite mikserom.
- Dodajte i ostale sastojke, najpre ulje, zatim mleko, brašno i prašak za pecivo, a na samom kraju dodajte kakao.
- Sve promešajte, a onda smesu stavite u pleh da se peče.
- Kada se biskvit ispeče, onda filujte kolač.
- Preko rastopite istopljenu čokoladu za kuvanje.
- Ostavite da se ohladi i servirajte.
Karpati torta: Najkremastiji brzi dezert! (RECEPT)
( Stil/Klix.ba )