ČAROLIJA UKUSA

Mekana junetina u sosu od senfa i pavlake: Jelo koje se pamti i ponavlja! (RECEPT)

Ovo sočno i ukusno meso će vas naprosto osvojiti...

Objavljeno: 09.09.2020. 18:37h
Autor:
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 600 g šnicli (teletina ili junetina)
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica mešavine začina
  • 2 kašičice senfa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 dl mleka
  • 200 g kisele pavlake
  • 1,5 kašika brašna

Priprema:

Šnicle tanko iseći i blago izlupati čekićem za meso. Začiniti i premazati kašičicom senfa. Ostaviti da odstoje najmanje pola sata. Zatim na zagrejanom ulju pripremljene šnicle ispržiti sa svih strana dok blago ne porumene, pa dodati sitno seckanu glavicu crnog luka i naliti malo vode. Krčkati oko 45 minuta uz povremeno dodavanje vode, dok šnicle ne omekšaju.

U međuvremenu razmutiti brašno u hladnom mleku, da nema grudvica, dodati pavlaku, kašičicu senfa i malo soli i bibera, pa sve sjediniti. Gotove šnicle izvaditi iz tiganja, pa u isti dodati mešavinu mleka, brašna i pavlake i mešati dok ne počne da vri. Potom vratiti šnicle i kratko kuvati, najduže minut, dok se šnicle ne povežu sa sosom. Služiti toplo uz priloge i salatu po želji.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)