gotovi za 30 minuta

Univerzalno testo za najukusnije mafine: Borovnice, čokolada ili nešto drugo - vi birate! (RECEPT)

Sigurni smo da ste nekoliko puta probali da dođete do nekog recepta za ovaj slatkiš koji se lako i brzo pravi, ali da ni jedan nije bio ništa posebno. Nemojte da tražite dalje. Našli smo savršen.

Objavljeno: 20.08.2020. 11:15h
Autor:
Foto: Stil

Sastojci:

  • 2/3 šolje šećera
  • 1 jaje
  • ½ šolja ulja
  • 1/3 šolje mleka
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 1 ¼ šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Malo soli
  • ½ šolje kisele pavlake
  • voće po želji ( a može i čokolada - najbolje ona za kuvanje - iseckana na kockice)

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 190 stepeni, a kalupe za mafine podmažite i stavite korpice.

Šećer, ulje, jaje, mleko i vanilu sipajte u posudu i mutite da se sjedini, dodajte brašno, prašak za pecivo i so i sve izmešajte da nema grudvica. Nakon toga umešajte i kiselu pavlaku pa na samom kraju i voće (ili čokoladu). Lagano ih umešajte da se ne zgnječe i sipajte u kalupe, tako što ćete napuniti samo pola korpice. Smesu ravnomerno rasporedite u kalupe i pecite tačno 25 minuta.

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)