Probajte

Pileći nagetsi iz rerne: Savršeni zalogaji koji se ne zaboravljaju! (RECEPT)

shutterstock-142550083.jpg
Foto: Shutterstock

Kao i kod svih ostalih recepata koji se pripremaju u domaćim uslovima, ovde sami birate sastojke i način obrade mesa. Zdravija varijanta popularnog recepta obuhvata dodatak kinoe i pečenje umesto prženja, a u nastavku pročitajte ceo postupak.

Sastojci:

  • 3/4 šolje brašna
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 3/4 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
  • 2 jajeta
  • 2 šolje kuvane kinoe
  • 900 grama belog pilećeg mesa bez kože, iseckanog na komade
  • Sos od senfa i meda, po želji
  • Sos za roštilj (BBQ), po želji

Pileći komadići, poznati kao nuggets, popularna su hrana širom sveta, a naročito među decom i mlađom populacijom. Ono što je problematično kod njih jeste da se obično prže u ulju, što ih ne čini baš najzdravijim izborom obroka, a i nije uvek poznato poreklo mesa koje se u njima koristi kada su u pitanju kupovni nagetsi.