Poslušajte savete

Odeća se uklapa prema boji kose: Ovde leži tajna savršenog stajlinga! (FOTO)

Saznajte koje boje treba po svaku cenu da izbegavate, a koje su uvek dobrodošle

Objavljeno: 29.07.2020. 13:57h 14:00h
Autor:
Foto: Shutterstock

Osim što utiče na izgled lica i mladolikost, frizura ima jak uticaj i na celokupan izgled vašeg stajlinga. Tajna je u tome što u vam baš u zavisnosti od boje kose određene nijanse odeće stoje ili ne stoje.

Evo koje boje treba da nosite u skladu s vašom bojom kose!

Tamno braon kosa

Vaša nijansa smatra se zasićenom, pa su za vas najbolje upečatljive i takođe zasićene boje - boja fuksije, crvena i tirkizna. Neutralne boje koje su vas najbolje jesu crna, siva i bela. kada su u pitanju printovi, nosite ih oprezno.

Izbegavajte bež nijanse, jer ćete u njima izgledati potpuno bezizražajno. I pastelne boje birajte pažljivo. Jedini izuzetak su žene sa tamnom bojom kože, kojima odlično stoji pink, boja breskve, nijansa lavande, čak i neon boje.

Svetlo smeđe i plavuše

Plava kosa izgleda fenomenalno kada obučete nešto teget i kamel. Svi zemljani tonovi su idealni za plavuše, kao i pastelne nijanse poput svetloplave, pink i boje breskve. Kada su u pitanju printovi, birajte sitnije dezene.

Crna boja nije najbolji izbor za vas, bolje ju je zameniti teget nijansom.

Siva i platinasto plava

foto: Profimedia

Pun pogodak za ove nijanse kose su siva i srebrna, kao i crna i bela, a odličan izbor su i bogate boje poput mornarsko plave i ljubičaste, safirno plave i rubin crvene. Izbegavajte boju slonovače, nijanse šampanjca, kao i zelenu boju.

Crvenokose

foto: AP / Alastair Grant

Vaša boja kose nije neutralna, naprotiv, bogata je i smela, pa morate biti pažljivi sa garderobom kako ne bistze preterali. Umesto crne, nosite plavu jer je komplemetarna crvenoj, pa će vam stajati savršeno. Slobodno nosite i svetle zemljane tonove poput boje čokolade, koralne, rezedo i kamel, i vaše najjače boje - zelene.

Kada je reč o bojama koje treba izbegavati, to je na prvom mestu crna, a zatim i pastelne nijanse.

Crna kosa

foto: Profimedia

Crna, bela, plava, ljubičasta, crvena, zelena i svi mogući printovi kod vas su dobrodošli. Sa druge strane, izbegavajte odeću bledih boja. Jedini izuzetak su svetle pastelne nijanse, koje prave divan kontrast vašoj tamnoj kosi.

(Stil.kurir.rs)