SOČNO I MEKANO
Fenomenalni trikovi za najsočnije meso: U ovoj marinadi meso će postati sočno, mekano i topiće se u ustima!(RECEPTI)
Sigurno niste uvek oduševljeni kvalitetom mesa koje ste kupili, a pogotovo to uočite nakon što ga "izlupate" da biste napravili kakve-takve šnicle.
Autor:
Meso vam deluje žilavo i tvrdo i plašite se da će takvo biti i kad bude skuvano i spremno za jelo. Da se to ne bi desilo, primenite neke od sledećih trikova:
Šnicle ili batake pecite uz krišku jabuke, ananasa ili kruške. Voćkama prekrijte meso, pa će ga njihovi sokovi opustiti i ublažiti žilavost, a meso će upiti sokove, omekšati i biti sočnije.
Veče pre pečenja stavite meso u marinadu od jabuke, belog luka i maslinovog ulja. Ostavite da stoji u frižideru čitavu noć. Marinada će ga mekšati i učiniti neuporedivo ukusnijim i sočnijim.
Pola sata pre nego što planirate da ispečete šnicle ili batake, držite ih u limunovom soku, jer će ih on "umiti" na najbolji način.
Nekoliko minuta pre pečenja prelijte meso slatkim gaziranim sokom, osušite ga pre pečenja i pospite biberom. Ovo će učiniti da meso bude mekše i sočnije.
(Stil.kurir.rs/Novosti)