S druge strane, treba imati u vidu, da smrznute pice nisu pravljene da bi bile preterano ukusne, već da omoguće ljudima da ih lako i brzo spreme kada su u gužvi. Ipak, postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći da one ispadnu ukusnije nego inače.
Prvo što treba da uradite je da smrznutu picu dobro odmrznete. Ponekad na njihovom pakovanju piše da to nije potrebno uraditi, ali se ne obazirite na to. Najbolje je da ih ostavite u frižideru preko noći.
U suprotnom će vaša pica biti puna malih ledenih kristala, pa kada je stavite u rernu ona će se više kuvati na pari nego što će se peći. Postoji rizik i da neodmrznuta pica ispusti previše vlage u pleh i tako učini testo gnjecavim, umesto hrskavim. Mnogi kuvari preporučuju i da testo pice izbušite na nekoliko mesta da bi se ono bolje ispeklo.
Većina ljudi voli picu, ali se i takvim ljudima prevrće u stomaku kada pomisle na smrznutu verziju ovog italijanskog specijaliteta. Ovaj kupovni obrok jednostavno nije toliko dobar.