Recepti sa Stilom
Salata s gorgonzolom
Operite i iscepkajte salatu na listiće, potom iseckajte sir i stavite ga u drugu posudu, a zatim očistite orahe.
Objavljeno: 28.03.2013. 14:34h
10:46h
Izvor: Gordana Simić
Izvor: Gordana Simić
U malu posudu iscedite sok limuna pa polako dodajite maslinovo ulje uz stalno mešanje kašikom dok se ne dobije gusta smesa. Kada sve bude pripremljeno, poređajte salatu na tanjire kao podlogu, rasporedite iseckan sir i orahe, prelijte dresingom od limuna i maslinovog ulja, malo pobiberite i poslužite.
Savet Proizvode se dve vrste sira gorgonzola: dolče - blaži, zbog kraćeg procesa zrenja, i pikante - zreliji i sa većim procentom soli, čak do tri odsto
Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga