LAGANO LETNJE JELO
Punjene tikvice na italijanski način: Specijalitet leta, spreman za pola sata! (RECEPT)
Božanstveno lagana kombinacija sastojaka i veoma laka priprema će vam ovo jelo učiniti omiljenim ovog leta.
Objavljeno: 22.06.2020. 17:50h
Autor:
Autor:
Potrebni sastojci:
- 2 velike tikvice
- 2 kašike maslinovog ulja
- ½ manjeg luka
- 2 paradajza
- 100 g parmezana
- Naseckani bosiljak
- So, biber po ukusu
Priprema:
Presecite tikvice po dužini i izdubite sredinu. Ostatke sitno iseckajte.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje. Ubacite naseckani luk i pržite nekoliko minuta, dok ne omekša. Dodajte meso tikvica, narezani paradajz, naseckani bosiljak, so i biber. Prženje treba da traje otprilike pet minuta uz mešanje.
Tikvice položite u vatrostalnu posudu i pecite ih 6 -7 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
Izvadite ih iz rerne i napuniti nadevom. Pospite tankim slojem narendanog parmezana i vratite u rernu još 10-15 minuta, sve dok se ne počnu stvarati mehurići.
Prijatno!
( Stil.kurir.rs )