Sneg od belanaca može da postane puslica, makaron, a može da bude i osnova za bogatije kolače kao što su šnenokle i Pavlova.
Postoje tri smese za puslice, u svima se koriste jaja i šećer, ali na različite načine:
Francuska smesa za sneg je hladno mućena, i najčešće se koristi.
Tradicionalno, prvo se umuti kristal šećer, a zatim i šećer u prahu s belancima, kako bi se dobila što stabilnija i čvršća smesa. Od ove smese se prave recepti kao što su šnenokle („plutajuća ostrva‟, macaroons itd).
Italijanska smesa za sneg: u ovoj verziji se vreli šećerni sirup sipa u belanca i žustro muti i meša dok se smesa ne ohladi. Ovako napravljena smesa je veoma stabilna i pogodna za dekoraciju i preliv kolača.
Švajcarska smesa za puslice: belance se meša sa šećerom u vodenoj kupki zagrejanoj na oko 50 stepeni sve dok smesa ne postane čvrsta. Ova smesa je idealna kaodekoracija.
Sneg od belanaca pravi se od samo dva sastojka: umućenog belanceta i šećera. Od ove smese se dalje mogu napraviti različiti ukusni deserti i poslastice.