Probajte

Pileći ajmokac: Ovo starinsko jelo na kašiku mora da se nađe jednom nedeljno na stolu! (RECEPT)

Kada vec kuvate supu, skuvajte odmah i glavno jelo. Jedno nepravedno zaboravljeno jelo. Sve sto vam treba je domaca pileća supa i malo dobre volje.

Objavljeno: 06.06.2020. 14:36h 14:50h
Autor:
Pileći ajmokac, Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 2 komada pilećih karabataka
  • šargarepa
  • krompir
  • celer
  • 5 čenova belog luka
  • 2 kašike brašna
  • beli biber
  • peršun
  • 2 -3 kašike soka od limuna

Priprema:

Skuvati supu od ovih ili dodajte sastojke sa kojima vi inače kuvate supu. Kuvano meso raskomadajte i odvojte od koski. Sitno ga iseckajte po dužini.

U posebnoj šerpici na kašiki putera propržite 2 kašike brašna, ali da ostane belo. Dodajte pola od iseckanih 5 čenova belog luka i još par sekundi izdinstajte sitno seckani beli luk i brašno.

Mešajuci, nalivajte malo po malo spremljenu supu i mešajte na srednjoj vatri dok ne dobijete željenu gustinu, a ona treba da bude gusta tačno toliko da ga možete jesti viljuškom.

Kada se dovoljno zgusne, ubaciti iseckano meso, beli biber, malo soka od limuna i ostatak iseckanog belog luka. Promešajte još malo i sklonite sa vatre. Pospite svežim peršunom.

Posluživanje:

Možete ga servirati sa barenim krompirom, šargarepom, a mozete napraviti i pire krompir ili njoke od krompira. Mada, najlepši je bez ikakvih dodataka.

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)