Prelepo

Bosanska kljukuša: Ukus tradicije jednog naroda! (RECEPT)

Vratite se u detinjstvo sa jedinstvenim mirisima i ukusima

Objavljeno: 14.05.2020. 10:58h
Autor:
Foto: STIL / Privatna Arhiva

Potrebno: 1 jaje, malo soli, 200 ml tople vode; malo brašna (umutiti testo kao za palačinke)

Potrebno za preliv: 100 grama pavlake ili jogurta; 2 čena belog luka

Priprema: Umutiti jaje, pa dodati so. Zatim dodati vodu i postepeno dodavati brašno. Umutite ređe testo kao za palačinke. Izlijte na podmašćenu tepsiju i pecite oko 10 minuta na 200 stepeni.

Napravite preliv tako što ćete procediti dva čena belog luka i izmešati ih sa pavlakom ili jogurtom.

Kada testo porumeni i postane hrskavo, izvadite ga iz rerne i vrelo prelijte sa mešavinom pavlake i belog luka. Prijatno!

foto: STIL / Privatna Arhiva