Prelepo
Bosanska kljukuša: Ukus tradicije jednog naroda! (RECEPT)
Vratite se u detinjstvo sa jedinstvenim mirisima i ukusima
Objavljeno: 14.05.2020. 10:58h
Autor:
Autor:
Potrebno: 1 jaje, malo soli, 200 ml tople vode; malo brašna (umutiti testo kao za palačinke)
Potrebno za preliv: 100 grama pavlake ili jogurta; 2 čena belog luka
Priprema: Umutiti jaje, pa dodati so. Zatim dodati vodu i postepeno dodavati brašno. Umutite ređe testo kao za palačinke. Izlijte na podmašćenu tepsiju i pecite oko 10 minuta na 200 stepeni.
Napravite preliv tako što ćete procediti dva čena belog luka i izmešati ih sa pavlakom ili jogurtom.
Kada testo porumeni i postane hrskavo, izvadite ga iz rerne i vrelo prelijte sa mešavinom pavlake i belog luka. Prijatno!
( Stil )