BEZOBRAZNI MUS
Bezobrazni mus "golog kuvara": Džejmi Oliverov slatki, brzi i čokoladni kec iz rukava!(RECEPT)
Desert koji je bezobrazno ukusan...
Objavljeno: 13.05.2020. 20:51h
Autor:
Autor:
Potrebni sastojci za četiri osobe:
· Mrvljena crna čokolada 225 grama
· 70 grama putera isečenog na komade
· 350 ml punomasne pavlake
· Dvajaja
· Jedna kašika amareto likera
· Dve kašike meda
Priprema:
U činiji postavljenoj nad šerpu sa vodom koja tiho ključa istopite puter i čokoladu, pa sklonite sa vatre. U drugoj posudi umutite pavlaku, tako da bude srednje gustine (ne pregusta). U trećoj činiji umutite jaja i med tako da dobijete penastu masu. Dadajte amareto, otopljenu mešavinu čokolade i putera, ali veoma nežno, da ne izgubite penastost mase sa jaima i medom. Kada sve to sjedinite, sadržaj sipajte u manje čaše ili činije i ostavite da se hladi u frižideru sat vremena.
Prijatno!
( Stil.kurir.rs )