Probajte
Savršeni krompirići u izvedbi Emili Blant: Poznata glumica otkrila štos koji pravi neviđenu razliku! (RECEPT)
Retko ko može da odoli pečenim krompirima kada su dobro napravljeni, a recept koji ćemo podeliti sa vama je pravi način da se i vi oprobate u njihovoj pripremi. U pitanju je recept popularne glumice Emili Blant, koja ga je pripremila u jednoj emisiji iz 2018. godine, a sada imamo detaljna uputstva i sastojke.
Autor:
Ina Garten, poznata kao Barefoot Contessa, je američka autorka poznata po istoimenom sajtu i emisiji posvećenim gastronomiji. Ona je još pre dve godine u emisiju pozvala Emili Blant, koja je napravila pečeni krompir na engleski način. Taj recept je nedavno podelila sa fanovima na svom sajtu i on je izazvao veliko interesovanje, a verujemo da će se i vama dopasti.
Ono što je dobro je što vam treba samo pet sastojaka, samo sa jednim dodatnim korakom u odnosu na druge recepte. Emili preporučuje da se nakon kuvanja i ceđenja krompiri protresu oko pet sekundi, kako bi im ivice ostale malo grublje, zbog čega će biti hrskaviji nakon pripreme. Sve sastojke i recept pročitajte u nastavku.
Sastojci:
- 1,5 kg krompira
- Morska so
- Pola šolje biljnog ulja
- Seckani peršun
- Krupna so
Zapečena piletina sa jogurtom i kačkavaljem: Ručak za sve ukuse! (VIDEO, RECEPT)
Priprema:
Zagrejte rernu na 220°C. Sipajte vodu u veliku šerpu, dodajte dve kašike krupne soli i sačekajte da provri. U međuvremenu, oljuštite krompire i nasecite ih na kockice željene veličine. Dodajte krompire u vodu i smanjite temperaturu. Pustite ih da se krčkaju 8 minuta.
Ocedite krompire pre nego što ih vratite u šerpu sa poklopcem. Protresite ih oko 5 sekundi da bi dobili grube ivice. Pažljivo ih posložite na rešetku za pečenje iznad pleha ili druge vatrostalne posude, tako da budu u jednakom nivou. Ostavite ih da se suše bar 15 minuta, ili do 6 sati ako imate vremena.
Uzmite pek papir, stavite ga u pleh i namažite biljno ulje na njega ravnomerno.
Stavite ga u rernu na 5 do 7 minuta, dok se ulje potpuno ne zagreje.
Prebacite krompire u ulje pažljivo i blago ih protresite da bi ga upili. Pecite ih 45 minuta do sat vremena dok ne dobiju zlatnožutu boju i postanu hrskavi spolja, a sočni iznutra. U toku pečenja ih s vremena na vreme okrenite kako bi se jednako ispekli sa svih strana.
Sipajte ih na tanjir i začinite jednom i po do dve kašičice morske soli i seckanim peršunom. Poslužite tople i uživajte!