TOPI SE U USTIMA

Omiljeni prilog Džejmija Olivera: Zapečeni crveni luk sa puterom i majčinom dušicom! (RECEPT)

Slavni kuvar kune se u kombinaciju ukusa ovog jednostavnog, a laganog recepta

Objavljeno: 10.05.2020. 17:09h
Autor:
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

· Šest približno jednakih glavica crvenog luka

· Kašika iseckane ili istucane sveže majčine dušice

· Morska so

· Polovina putera (75 grama)

Priprema:

Skinite prvi sloj luka i nožem podsecite dno ravno, tako da može da stoji, a vrh zasecite u obliku krsta dubine do polovine luka. U proreze koje ste napravili na luku ugurajte po malo majčine dušice, soli po ukusu i komad putera. Pripremljen luk poređajte u vatrostalnu činiju, po kojoj ste posuli morsku so i stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 C. Pecite oko 30 minuta.

Prema rečima čuvenog kuvara, ovaj slasan prilog on najradije jede uz pečenu piletinu ili jagnjetinu.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)