savršen desert
Torta od maka: Penasta poslastica kakvu još niste probali! (RECEPT)
Za ljubitelje maka donosimo slatkiš koji će zaseniti sve ostale poslastice
Objavljeno: 05.05.2020. 09:34h
Autor:
Autor:
Sastojci za biskvit:
- 8 belanaca
- 200 grama šećera
- 200 grama mlevenog maka
- 2 kašike brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Sastojci za kremu:
- 8 žumanaca
- 200 grama šećera
- 2 vanilin šećera
- 400 ml mleka
- 250 grama margarina
- komadići čokolade po želji
Torta od sira i manga: Kremasta poslastica koja se topi u ustima! (RECEPT)
Priprema
- Uključite rernu na 180 Celzijusa i pustite da se greje za pripremu biskvita, a posudu obložite papirom za pečenje.
- U posebnoj posudi pomešajte sve suve sastojke osim šećera - mak, brašno i prašak za pecivo.
- Umutite belanca i šećer da dobijete čvrst sneg, te dodajte suve sastojke u belance.
- Rasporedite smesu po posudi za pečenje.
- Biskvit pecite 20 minuta na 180 Celzijusa.
- Čim se ispeče, odmah ga odlepite od papira.
- Za pripremu kreme, mleko stavite da se greje na laganoj vatri.
- U posudi umutite penasto žumance, šećer i vanilin šećer.
- Kada mleko prokuva, dodajte penasto umućena žumanca i mešajte.
- Kuvajte na laganoj vatri uz konstantno mešanje dok se krema ne zgusne.
- Zatim je sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.
- Kada krema bude hladna, mikserom umutite 250 g margarina u posudi.
- Dodajte margarinu ohlađenu kremu i sjedinite mikserom.
- Biskvit presecite na tri jednaka dela.
- Kremu podelite na tri dela, te slažite kolač od maka po sledećem redosledu: biskvit-krema-biskvit-krema-biskvit - krema - komadići čokolade.
- Ohladite pre posluživanja ili jedite odmah, kako god vi želite.
Mafini od banane: Poslastica koja će vas očarati na prvi zalogaj! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )