Ništa kao domaće

Recept za najmekše kiflice sa sirom: Vazdušaste i neodoljivo ukusne!

Brzo testo koje se lako uspeva i početnicima

Objavljeno: 02.05.2020. 13:19h
Autor:
Foto: Letina kuhinja

Sastojci za testo: 650-700 g brašna, 1 kvasac, 40 g otopljenog maslaca, 4 kašike kiselog mleka, 2 jajeta, 40 ml ulja, 200 ml mleka i soli po ukusu.

Sastojci za fil: 200 g sitnog sira pomešati sa jednim žumancem.

Priprema: Testo umesiti da bude glatko i vazdušasto. Podeliti na četiri jufkice. Svaku jufkicu razvući u krug, iseći na osmine. Svaku osminu namazati filom i uvijtati u kiflice. Ponavljati proces dok imamo testa. Kiflice premazati žumancetom, posuti susamom i između njih staviti nasumično kockice margarina ili putera.

Peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Prijatno!