Probajte

Čušpajz od kelja: Savršeno jelo na kašiku! (RECEPT)

Preukusno jelo prepuno vitamina!

Objavljeno: 28.04.2020. 13:51h
Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1 kg kelja
  • 4 krompira
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašičice ulja
  • Malo kumina, soli, bibera i peršuna
  • 1 kašičica brašna
  • maslinovo ulje

Priprema:

Kelju odstaraniti deblji deo, oprati ga i iseći na osmine. Staviti ga u vrelu vodu i kratko prokuvati.

Na malo ulja ugrejati iseckan beli luk, dodati mu krompir isečen na kockice, malo pobrašnite i dodajte kelj. Zalijte hladnom vodom tek toliko da ogrezne. Začinte solju, biberom, biljnom mešavinom i dodajte nekoliko zrna kumina (1/2 kašičice). Kuvati sve još 20-tak minuta. Gotovo jelo posuti peršunom.

Za vreme kuvanja nije potrebno poklapati šerpu da bi kelj zadržao zelenu boju.

Može se služiti samo ili uz meso po želji.

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)