isprobajte

Čizkejk od pomorandže koji se ne peče: Osvežavajući desert savršenstva! (RECEPT)

Za ovaj recept ne treba da uključujete rernu, a ukus je fantastičan

Objavljeno: 24.04.2020. 19:00h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 grama mlevenog keksa
  • 50 grama mlevenih oraha
  • 60 grama rastopljenog i ohlađenog maslaca
  • 400 grama maskarpone sira
  • 50 grama šećera u prahu
  • korica jedne pomorandže
  • 2 kašike soka od pomorandže

Kolač od limuna i badema bez brašna: Sočan i mekan desert, savršeno iznenađenje za celu porodicu! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Pomešajte keks i orahe sa rastopljenih maslacem.
  • Kalup za tortu razmera 18 ili 20 cm obložite papirom za pečenje, pa utisnite mešavinu keksa i oraha.
  • Stavi na hlađenje.
  • Izmiksajte maskarpone sa šećerom u prahu, koricom i sokom od pomorandže, a po želji i s dodatnom kašikom likera od pomorandže.
  • Prebacite kremu u kalup i zagladite, pa vratite u frižider na barem dva sata.

Napomena:

Sačekajte da se dobro ohladi, te poslužite uz orahe, narendanu koricu ili nastruganom tamnom čokoladom.

Penaste američke palačinke: Omiljeno testo koje menja doručak ili večeru! (RECEPT)