Na bakin način
Penaste američke palačinke: Omiljeno testo koje menja doručak ili večeru! (RECEPT)
Mekane, slasne, služe se uz priloge po vašoj želji
Objavljeno: 14.04.2020. 14:44h
Autor:
Autor:
Potrebno je: 250 ml mleka, 120 g brašna, 50 ml ulja, 1 kašičica praška za pecivo, korica limuna, 1 jaje, 1 kašika šećera, malo soli.
Priprema: Umutiti žumance sa šećerom penasto, dodati ulje, mleko, so i brašno i dobro izjednačiti. Umutiti miskerom belance pa polako ubaciti u testo i spojiti.
Tiganj podmazati uljem i pržiti palačinke. Sipati po dve kutlače na sredinu tiganja ono se samo razlije. Pržiti na umerenoj temperaturi.
Polako okrenuti. Služiti uz priloge po želji.
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)
( Bakina kuhinja )