Po bakinom receptu

Domaće knedle s jabukama: Vraćamo se dezertima našeg detinjstva! (RECEPT)

Umesto jabuka možete koristiti i suve šljive

Objavljeno: 14.04.2020. 08:33h 08:48h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 100 g griza, 100 g brašna, 350 ml vode, 50 ml ulja, jabuke ili suve šljive, malo cimeta, suvo grožđe, prezle.

Priprema: Vodu proključati i dodati ulje pa ubaciti brašno izmešano sa grizom i praškom za pecivo. Izmešati dobro i malo prohladiti.

Vaditi kuglice rastanjiti na dlanu ubaciti kockice očišćenih jabuka sa cimetom i malo suvog grožđa... Uviti u knedlu. Kuvati u vodi oko 10 minuta dok isplivaju na površinu. Uvaljati u prezle.

Posuti po želji šećerom i vanilin šećerom.

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)