probajte
Savršena torta sa jagodama: Vreme je za laganije teksture i osvežavajuć ukus! (RECEPT)
Dolaze nam topliji dani ali i jagode. Probajte da napravite tortu koja se ne peče i koja će biti na stolu za manje od pola sata!
Autor:
Sastojci:
- 400g keksa od putera po izboru
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- 3 pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 2 kesice šlaga
- 300 g zamrznutih ili svežih jagoda
Priprema:
Umutite slatku pavlaku u jednoj činiji, šlag u drugoj. Skuvajte 3 pudinga od vanile u 1L mleka sa 9 kašika šećera. 300g zamrznutih ili svežih jagoda stavite u šerpicu i na tihoj vatri sa 5 kašika šećera otopite ili skuvajte.
U pleh ređajte keks koji ste prethodno umočili u malo mleka, pa na njega stavite sirup od jagoda. Odložite pleh na pola sata u frižider da se stegne. Posle pola sata nastavite da ređate keks, pa stavite jednu količinu pudinga koji ste spojili sa umućenom slatkom pavlakom.
Nakon pudinga i slatke pavlake, stavite još jedan red keksa, pa red pudinga, i nakon toga šlag. Ukrasite sa nekolikio svežih jagoda.
Prijatno!