isprobajte
Japanska torta od samo 5 sastojaka koja se ne peče: Neobična, a privlačna i ukusna! (RECEPT, FOTO)
Ovaj recept će sigurno privući pažnju svih ukućana
Objavljeno: 10.04.2020. 14:20h
Autor:
Autor:
Japanski kuvarski blogeri tvrde da ova neobična torta sa Dalekog istoka ima sjajan ukus. Recept je podelio Twitter korisnik Tsunekawa.
Sastojci:
- voćni sirup (u nekoliko boja odnosno ukusa)
- mleko
- kristalni šećer
- voda
- agar (veganska zamena za želatin)
Priprema:
1. korak:
- U loncu pomešajte 4 grama agar praha, 150 ml vode i 60 grama kristalnog šećera.
- Zagrejte smesu do ključanja, a sklonite sa ringle.
Čuvena Opera torta: Ovako se sprema najlepši francuski desert, korak po korak! (RECEPT)
2. korak:
- U smesu dodajte 300 ml mleka.
- Nakon što dobro izmešate sastojke, smesu stavite u željeni kalup, a zatim u frižider da se stvrdne.
3. korak:
- U posebnom loncu ponovite 1. korak
4. korak:
- U smesu dodajte 300 ml vode i 20 ml voćnog sirupa što je moguće svetlije boje.
- Sastojke dobro promešajte, a smesu stavite u frižider da se stvrdne.
5. korak:
- Ponovite 3. korak i 4. korak, ali ovaj put dodajte voćni sirup raznih ukusa ili boja.
6. korak:
- Kada su se sve smese ohladile i stvrdnule (potrebno im je oko 30 minuta) izvadite ih iz frižidera.
- Obojen želatin iseckajte na kockice i posložite ih na podlogu od mlečnog želatina koji služi kao baza.
Nepečeni kremasti kuglof od banana: Najsočniji brzi kolač! (RECEPT
( Stil/Miss.24.sata.hr )