Ukus koji generacije obožavaju

Mamina posna krem čorbica sa posnim knedlicama: Vitaminsko jelo za celu porodicu! (RECEPT)

Savršen ukus i spoj pravih vitamina

Objavljeno: 28.03.2020. 12:07h
Autor:
Foto: Stil

Sastojci: 1 struk praziluka, malo ulja, suvi začin, so, biber, 1 veća šargarepa, 1 briket smrznutog spanaća.

Za knedle: 2 kašike griza, 2 kašike brašna, kašičica praška za pecivo, malo vode.

Priprema: Propržiti praziluk na malo ulja, začiniti po ukusu, pa naliti vodom. Dodati seckanu šargarepu i spanać, i ostaviti da se kuva do sat vremena na nižoj temperaturi.

Kad je povrće kuvano, pomešati sve sastojke za knedle da se dobije umereno gusta smesa, pa kašikom vaditi knedle i spuštati u čorbu. Knedle ne treba da budu velike, jer dosta rastu tokom kuvanja.

Prokuvati sa knedlama desetak minuta i čorba je gotova. Probajte, ako treba još malo začinite i spremni ste da uživate u divnoj čorbici!

(Stil.kurir.rs)